OPCUA


OPCUA meer dan een protocol

OPCUA is een interoperability standaard voor de industrie. Dat wil zeggen dat het niet alleen een communicatie protocol is voor industriële devices, maar ook meta-data kan uitwisselen met die devices. Door deze eigenschap bezit OPCUA uitgebreide mogelijkheden voor object georiënteerde data modellering zonder zich te bemoeien met de inhoud.

OPC UA is de standaard voor interoperability, IoT, Industry4.0 en M2M gepromoot door bedrijven als Microsoft, SAP, Oracle, HP, ABB, National Instruments, Yokogawa, GE, Bosch, Thijssen-Krupp, Schneider Electric en natuurlijk .. Siemens.

Het onderstaande filmpje maakt duidelijk wat OPCUA is in 1 minuut (overgenomen van https://opcfoundation.org/)Lees meer over OPC-UA

MESBuilder en OPCUA

MESbuilder is tot in de kern gebaseerd op OPCUA. Wij hebben hiervoor gekozen vanwege de sterke punten :  Interoperability met devices (IoT), de modellering, de security, de kleine footprint en stabiliteit en de snelle communicatiestacks. Wij verwachten dat OPCUA snel de toonaangevende interoperability standaard in de industrie gaat worden.
MESbuilder servers zijn standaard benaderbare OPCUA servers.