MES builder for OEMers

Ideaal als integraal systeem voor OEM gebouwde machines en installaties

Ideaal als integraal systeem voor OEM gebouwde machines en installaties

MESBuilder : MESPartner voor OEM leveranciers

Met MESBuilder kunt samen met uw geleverde machines/installaties/sensoren/devices een systeem verkopen wat de klant kan inpassen in zijn bedrijfsvoering. U levert niet alleen de machines maar ook de innovatie bij de klant.

Hiermee kunt u meerwaarde leveren ten opzichte van uw concurrentie.


Wanneer komen we in beeld ?

  • Levert u complexe machines, installaties, sensoren, devices die de klant binnen zijn bedrijfvoering wil integreren?
  • Wilt u dat u uw producten kunt koppelen het MES/SCADA systeem van de klant?
  • Zijn de machines, installaties, sensoren, devices..die u levert niet altijd identiek, of zelfs uniek voor iedere klant, maar vertonen ze wel veel overeenkomsten?


Hoe gaat dit in zijn werk ?

Wij leveren een configurator op maat waarmee u uw "MES systeem" voor de klant kunt configureren - 'engineering by configuration' - , om het vervolgens te genereren en te installeren bij de klant.
U bepaalt de typen van producten, de typen van onderdelen en de specifieke kenmerken per project. U bepaalt de aantallen machines en voert de gegevens in van de PLC's in per machine. Daarna drukt u op de generatieknop en de applicaties (servers, clients) zijn klaar. Het systeem biedt u de mogelijkheid om voor uw klanten naast uw producten ook een systeem op maat te kunnen leveren waarmee ze uw machines operationeel kunnen managen binnen hun bedrijfsvoering.

Wat zit er achter ?

OEM projecten zijn unieke projecten met zich herhalende bekende objecten en componenten. De modelleringstap hoeft dus maar 1 keer gedaan te worden (en als de product types veranderen) voor alle projecten. Wat er over blijft is configuratie per project. Deze configurator maken we voor u op maat.
Samen met de juiste aantallen genereert u in record tempo ieder uniek klantproject. Vanzelfsprekend kunt uw eigen merk , logo en naam hanteren in de software.

Kan ik zelf nog wat aanpassen ?

Ja, in ons OEM programma bouwen we samen met u het eerste project, de projecten die volgen kunt u zelf op basis van het eerste project hermodelleren en aanpassen. Mocht u templates willen aanpassen dan zijn de skills die uw mensen nodig hebben C#  op junior niveau voor de programmering van de bedrijfslogica en C#  op medior niveau voor de grafische user interfaces.