Laatste nieuws : bezoek ons op de industrie events Business software event, op 29 en 30 november in Den Bosch en NewIndustries op 6,7 en 8 december in Gorinchem en woon onze lezing bij :


Smart Industry na de hype : niet praten maar doen!

Iedereen in de maakindustrie heeft de boodschap van de overheid en van de ICT sector inmiddels wel gehoord: we moeten efficiënter, kwalitatief beter en vooral flexibeler en n=1 gaan produceren. Disruptie gaat ons redden van de ondergang. We moeten kortom .. 'smart gaan'.

En toen werd het stil...
Waar zijn dan al die fancy en moderne softwareproducten waarmee dat dan moet...?
Hoe kan je snel en betaalbaar een 'connected factory' op maat– of zoals onze oosterburen zeggen: 'Industrie 4.0' – realiseren...?
En dat op een bestaande fabriek, in een bestaande bedrijfsvoering, met de bestaande machinebesturing en onder de 50,000 € - inclusief engineering...?

In deze presentatie praten we niet over Industrie 4.0, maar doen we het gewoon...

Tijdens de presentatie maken zo'n Industrie 4.0 systeem. Op maat, live voor uw ogen, binnen een half uur. Van niets naar runtime. Connected aan IoT zoals een PLC en ICT systemen zoals ERP.  En u als publiek mag bepalen wat er in komt.
Hier wordt MESBuilder voor gebruikt, een nieuwe open en flexibele Industrie 4.0 ontwikkeltool gebaseerd op Model Driven Systeem Engineering en OPC-UA, de moderne interoperability standaard voor de industrie.

In drie stappen - modeleren, genereren en deployen - maakt u een 'digitale 4.0 kopie' van je eigen bestaande Industrie 3.0 fabriek en laat u dit nieuwe systeem draaien bovenop - en gekoppeld aan - de bestaande 3.0 infrastructuur. Zonder dat u de workflow of machinebesturing aan moet passen. Met de informatie en met de logica in het formaat zoals u dat heeft bepaald.
Met dit 4.0 systeem kunt u vervolgens uw fabriek integraal automatiseren, analyseren en uw processen verbeteren, bijvoorbeeld orderdoorvoer of machinetoewijzingen en instellingen automatiseren, materialen, mensen en machines tracken en tracen, uw onderhoud voorspellen, data oplsaan en analyse uitvoeren en uw mensen op en rond de werkvloer van de juiste informatie voorzien.. of gewoon beginnen met dat ene concrete informatieprobleem in uw productie wat u nu dwars zit.
Behalve het live systeem worden ook een aantal gerealiseerde use cases behandeld, zodat u een idee krijgt wat u kunt bereiken met Industrie 4.0.
De presentatie is interessant voor maakbedrijven, maar ook voor systeemintegratoren en machinebouwers met maakbedrijven als eindklant. Deze laatste kunnen MESBuilder gebruiken met eigen ontwikkelde herbruikbare model libraries en view templates.

Tijd voor uw smart connected factory !

Wat kunnen wij bieden

Bij ons - Control-IT - draait alles om uw smart connected factory of dit een nu een stip op de horizon is of dat hij al bestaat. Wij leveren :


 • MESBuilder
  De ontwikkelomgeving voor Industrie 4.0 systemen.
 • Strategisch advies
  U kunt samen met onze mensen uitvinden wat Smart Industry, IoT en Industry 4.0 voor uw bedrijf kan betekenen. 
 • Concreet advies
  U heeft een concreet connectieprobleem of informatieprobleem in uw productie.  U wilt bijvoorbeeld weten hoe twee machines met elkaar gegevens uit kunnen wisselen of u wilt weten hoe uw processen en rapportage aan Eudralex annex 11 kan voldoen. U formuleert de eisen, wij werken de oplossing uit.
 • Realisatie en implementatie :
  Met ons product MESBuilder kan uw smart connected factory systeem snel, efficiënt en precies op maat worden gerealiseerd zonder excessief maatwerk. Door u, door ons een systeemintegrator of uw machinebouwer.

MESBuilder: get your factory connected today !