Generiek zijn

Geen MES pakket gericht op een bepaalde branche..

Generiek zijn betekent voor ons dat we een systeem kunnen leveren aan productie bedrijven in alle typen van branches. Of men nu goederen of diensten produceert of dat het gaat om productie, logistiek of onderhoud. Omdat we met een leeg model beginnen, met slechts een beperkt aantal fundamentele bouwblokken, zijn er geen restricties. Een model van de bedrijfsvoering is snel opgebouwd. We kunnen daarvoor een strategie tussen twee uitersten volgen : uitgaan van een bestaand model van een bedrijfstak in onze bibliotheek en entiteteiten veranderen of verwijderen of beginnen met een schoon systeem.

..maar geschikt voor Mens-Machine-Systeem communicatie in alle branches. 

Generiek, de puzzelstukjes om de operationslaag in te vullen bepaalt u zelf

Generiek, de puzzelstukjes om de operationslaag in te vullen bepaalt u zelf

Overal waar met mensen, materialen of energie en machines, installaties en smart devices processen worden uitgevoerd kunnen wij worden ingezet. Dit leidt soms tot toepassingen waar wij ook nog niet aan gedacht hadden, zoals testmachines voor olieplatformen tot registratiesystemen in gebouwautomatisering.


 

Mens, machine, systeem, operationele gegevens

Geschikt voor Mens-Machine-Systeem communicatie in het algemeen

Een MESBuilder systeem communiceert met machines, mensen en systemen op en rond de werkvloer. Het werkt perfect op de kruising waar real time data uit control systemen wordt aangeboden en ruwe informatie uit databases en systemen wordt aangeboden.
Hierbij moet deze ruwe data moet worden omgezet in nuttige operationele informatie en waarbij mensen met deze gegevens werken. Hierbij wordt de business logica van de bedrijfsvoering door het MESBuilder systeem gedaan.

MESBuilder is geen vervanging van een control systeem zoals een PLC of DCS systeem welke machines en installaties regelen en niet altijd een vervanging van een SCADA systeem. Het laatste wil niet zeggen dat men altijd een MESBuilder terminal naast een SCADA of HMI terminal op de werkplek moet hebben staan, immers MESBuilder kan informatie uitwisselen met deze systemen zodat voor één van de twee systemen kan worden gekozen.

MESBuilder is ook geen vervanging voor een losstaande database applicatie die nauwelijks interactie heeft met de devices op de werkvloer. In dat geval is een database systeem te overwegen.