Investeerders welkom.

Mijn naam is Nico van Veen, CEO van Control IT Industrial Automation en wij willen blijven door investeren in ons succesvolle product MESBuilder.


Wat kunnen en wat willen wij

Onze missie met MESBuilder is voor een ondernemer zijn productie en producten smart en connected te maken. Hiertoe hebben MESBuilder ontwikkeld, een development systeem waarmee een smart connected factory snel is te realiseren.

Een smart connected factory is een ICT systeem op maat waarbij mensen, machines, materialen, producten en ERP op de werkvloer live met elkaar verbonden zijn en de juiste informatie uitwisselen.

Onze missie is ondernemers het vierde industriële tijdperk binnenloodsen en daar zijn we goed in.


Waarom zou een ondernemer een smart connected factory willen ?


Wel, informatie en complexiteit op en rond de werkvloer neemt alleen maar toe. Ten eerste is er meer regelgeving die hem dwingt tot gedetailleerde rapportage. Ten tweede gaan klanten steeds meer maatwerk, snellere levertijden en 24/7 respons eisen . Ten derde is hij zelf genoodzaakt om kosten te beheersen.

In alle gevallen wil een ondernemer bovenal onderscheidend en authentiek blijven. Hij wil bestaande machines en processen liever niet veranderen. Hij wil wel nieuwe technologie inzetten om meer informatie te ontsluiten. Systemen van de plank sluiten niet aan. Daardoor zijn smart connected factory systemen bijna altijd maatwerk. En maatwerk is duur..

Een alternatief voor maatwerk is een waardevolle value proposition in de wereld van Industry 4.0.


MESBuilder is het alternatief voor maatwerk.


Control IT Industrial Automation heeft altijd maatwerk geleverd als systemintegrator. Maatwerk leverde mooie dingen maar veel frustratie op. Het kon beter, het kon sneller. Daarom is MESBuilder ontwikkeld.

Ons product, MESBuilder,  is een ontwikkelomgeving gebaseerd op Model Driven System Development waarmee smart connected factory systemen snel, efficient en precies op maat en 100% passend op de bedrijfsvoering kunnen worden gerealiseerd zonder excessief maatwerk.  MESBuilder wordt toegepast door systeemintegratoren, machinebouwers of de engineeringsafdeling van de ondernemers zelf.


De meerwaarde van MESBuilder.

MESBuilder heeft voor iedereen in de keten meerwaarde.

  • De systeemintegratoren kunnen tot 90% kosten besparen in vergelijking met maatwerk projecten.
    Systeem integratoren kunnen in de open omgeving van MESBuilder hun eigen bibliotheken aanleggen die ze kunnen hergebruiken
  • De ondernemers creëren meerwaarde door hun smart connected factory op maat, zonder enorme investeringen. MESBuilder blijft uitbreidbaar en schaalbaar.
  • Klanten van ondernemers kunnen sneller en op maat bediend worden.

MESBuilder is bereikbaar voor het MKB en universeel toepasbaar voor alle bedrijfstypen en branches - Land en tuinbouw, industrie, dienstverlening, Smart City en gebouw- of objectbeheer.


Wij zijn op zoek naar investeerders

MESBuilder zit in de fase van early growth, het product is af, we hebben zeer trouwe klanten en breiden uit.Wij zijn op zoek naar investeerders met de durf maar ook vooral kennis en meerwaarde om in dit unieke  Industry 4.0 product te investeren.
Tot nu toe is de financiering uit private middelen gekomen  maar we willen accelereren. We willen investeren in de verdere ontwikkeling van MESBuilder, de organisatie, partner programma's, opleidingen voor onze partners en uitbreiding naar het buitenland met name de Duitse markt.

Graag willen wij met u rond de tafel zitten om te kijken hoe we dit kunnen realiseren.

Wilt u meer informatie : stuur een mail naar info@control-it.nl tav. de heer N. van Veen.