Projectfases


Efficiënte stappen

In het bouwen van een MES systeem voor een klant doorlopen we een vast aantal stappen binnen onze MESBuilder tool. De volgorde en het aantal stappen zijn specifiek het gevolg van onze werkwijze en ons product. Alles in het kader van efficiency in engineeren.

Zo zijn analyse en het formuleren van de eisen samengevoegd met modelleringsfase omdat deze elkaar natuurlijk overlappen. De real-live en stress test doen wij in een vroeg stadium omdat dit zeer belangrijk is voor de prestatie van het uiteindelijke MES.

Onze software ontwikkeling is (bijna) zelf geautomatiseerd

Onze software ontwikkeling is (bijna) zelf geautomatiseerd


 1. Modelleringsfase
  De analyse fase bestaat bij ons uit het modelleren van uw bedrijfssysteem en het formuleren van de eisen. Deze informatie wordt gebruikt voor afstemming met de klant, maar is meteen ook input voor de software generator.
 2. Configuratie en generatie
  Bij modelleren gaat het vooral om typen van objecten, bij configuratie gaat het over de objecten (Instances) zelf. Hoeveel machines van ieder type? Wat is de driver informatie? Welke datapunten IoT worden er uitgewisseld?
  Met modellerings- en configuratie data kan vervolgens gegenereerd worden.
 3. Live en stress test
  De real-live en stress test (op locatie) doen wij in een vroeg stadium omdat dit zeer belangrijk is voor de prestatie van het MES systeem. Een MES systeem moet communiceren met verschillende IoT en systemen, waarvan de prestaties van communicatie niet altijd bekend zijn.  Een systeem wat gegenereerd en geconfigureerd is kan al volop communiceren. Door hier een gegenereerd stress simulatie programma aan te hangen, kunnen is het mogelijk in een vroeg stadium de 'rotte IoT appels' eruit te halen en maatregelen te treffen.
 4.  Aanpassende programmering (Customisation)
  Na de live stress test, weten we dat het systeem qua communicatie load kan functioneren. Vanaf dat moment is het tijd om de (standaard gegenereerde) business logica en de logica en user interfaces op de clients te gaan aanpassen aan de wensen van de klant.
 5. Deployment
  Het aangepaste systeem wordt gedeployed (geïnstalleerd en in-bedrijf gesteld).
 6. Runtime
  In runtime kunnen er aanpassingen worden gedaan via het management console.
 7. Aanpassingen
  Een MESBuilder systeem is uitbreidbaar en aanpasbaar. Vanaf de modelleringsfase kunnen er aanpassingen worden doorgevoerd op het bestaande ontwerp met behoud van al reeds uitgevoerde customisation.